Dari bukunya Nicholas Lodge, ini adalah cara2 mudah utk membuat fondant icing :
Ingredients :
60g shortening
30ml lemon juice
30ml water
750g icing(confectioner's)sugar, seived
1.Measure the water and lemon juice and add to the saucepan containing the white fat.
2.Sift 250g of the measure icing sugar into the saucepan containing the melted white fat,water and lemon juice.
Wednesday, February 07, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
thx tuk infonya ya mbak liana
tp bagaimana penerapaannya ya kira2|?/
harus liat step by step penerapannya sekarang
hehe
hahahaha..tunggguuu..masih sibuk dengan kelas2 lainnya..waduh..kalau saja 1 hari bisa 48 jam wakakakak.
tlg di translate donk mbak...please....makasih...^_*
aq dah cb tp kok hasilnya gampang pecah ya?apa kurang lama uleninya?tlng infonya...thx
maaf, 60g shortening itu maksudnya apa ya? thx
maaf, 60g shortening itu maksudnya apa ya? thx
Tuan Blog Saya nak minta izin iklan satu produk Cupcake disini boleh tak.hehe..
Sesiapa yang ingin belajar membuat cup cake sendiri dari A-Z boleh dapatkan Video CD nya di Blog Cara Membuat CupCake. Harga RM90. Video ini dihasilkan oleh Puan Shida (pembuat cupcake)
Dalam video itu akan ditunjukkan step by step cara membuatnya. Saya jamin anda akan berjaya membuatnya sendiri dirumah selepas mengikut cara2 yang ditunjukkan.
Post a Comment